Kender du nogle af typerne med følgende ubalance?

“Jeg skulle have sagt det, men kan man det – hun var da kollega og afdelingsleder”

Kender du ham den brillante, indsigtsfulde lektor på gymnasiet, der i sin undervisning fremstiller stoffet med kant og en skarp vits. Denne mand med sit stærke intellekt har aldrig formået at udtrykke sine varme følelser over for den unge kvindelige kollega som han hver dag møder på lærerværelset på trods af, at hans hjerte galopperer, når han ser hende. Et stærkt hoved center og svagt hjertecenter. Der er ikke noget galt med hovedet, men energien i hjertet er svagt.

Personalemøde – “det var sgu da min ide”

Han havde ved personale mødet luftet en ganske god ide, dog fremstillet på hans lidt ”krøllede” og vage facon. Senere på mødet bliver han temmelig indædt, da han oplevede sin egen ide bliver fremstillet indholdsmæssigt, nærmest identisk af den meget glatte kollega, som formulerede ideen med styrke og overbevisning. Der er ikke noget galt med hovedet, men hans bundenergi fra mavecenteret mangler, den er impotent, svagt og med lækage. – øv.

“Det troede jeg aldrig, han kunde finde på så meget, som jeg har elsket ham”

Den omsorgsfulde kvinde, der bliver mere og mere forvirret og frustreret ved at holde røven oppe på sin elskede mand, der forsikre hende om, at investering i spil kan give kæmpe gevinster. Manden/ludomanen har gang på gang lovet ikke at anvende husholdningskassen eller opsparingskontoen til satsninger på sikre fodboldkampe. Da kassen løber tom, finder han andre kvinder med tilsvarende stort hjerte og ringe evne til at reagere nødvendigt på dårlige oplevelser. Ja hendes hjerte var der ikke noget galt med, men hoved centeret var væk.

“Det er også lige meget nu”

Og så var der den venlige og flinke kommuneassistent, som havde passet sit job på sin rutinemæssige måde, siden hun blev ansat som elev på kontoret for regulering af vejkryds i kommunen. Hun havde som ung vist store evner i at tegne og male og havde endda fået sine billeder udstillet og præmieret på gymnasiet. Men ”heldigvis” havde hendes forældre da fået hende til at tilsidesætte sine ambitioner i den kunstnerisk retning – idet, som de sagde, at alle jo ved, at der ikke er penge i sådan en branche. Bortset fra det har jeg selv set et af hendes malerier, hold da op, hvor var det flot.  Nå, men hun har en stærk hjerte energi men lav maveenergi.

“Fandens – når man nu er så tæt på”

Vi er ude i bjerglandskab, hvor cykelholdet dagen igennem har vundet alle bjergspurterne. På trods af at holdets ryttere er udmattede, opildner kaptajnen holdet til at stikke af fra feltet for at få den endelige sejr. Holdet går totalt ned på de sidste kilometer før mål. Øv – men forudsigeligt. Det ligner et stærkt mave center og et svagt hoved center.

“Det er pisse irriterende, at man skal forstyrres på den måde”

Da den rationelle restaurations ejer kommer på arbejde, mødes han af en lidt pjaltet person, der spørger, om han kan undvære noget mad fra restauranten. Mad der eventuelt er gået ud over sidste anvendelses dato. Restauratøren mærker en spænding i brystet, tager ikke øjenkontakt, ryster på hoved og skynder sig hurtigt ind i restauranten. Da han mødes med kokken, har denne haft samme oplevelse og spørger ejeren, om det er ok at give lidt til tiggeren. Restauratøren belærer kokken om, at dette er en velrenommeret forretning, og hvordan kunne det ikke gå, hvis man begyndte at give mad til den slags mennesker. Det ville hurtigt rygtes, og snart ville der være en hob af den slags tiggende personer uden for restauranten, og hvor troede kokken så, at kunderne ville blive af? Restauratøren tænkte, at det var en god forklaring, han havde givet kokken med de ambitioner, han nu havde for sin forretning. Han havde det nu godt med at destruerede madrester fra dagen før.  Stærk mave center svagt hjertecenter.

top