De tre energicentres egenskaber er visdom, kærlighed og vitalitet.

De tre energicentres egenskaber er visdom, kærlighed og vitalitet Det er spændende at undersøge, hvor udviklet de enkelte centre er i forhold til hinanden. Der kan ofte være ubalance, så et af centrene er stærkere eller svagere end de andre.

Hvis den centrale median/kanal, som binder de tre energicentre sammen, ikke er stærk, og de tre centre er stærke, er der et problem med at koordinere deres indbyrdes handlinger. Dette betyder, at deres handling kan gå i forskellige retninger og på den måde modvirke eller hæmme hinanden og ligefrem skabe kaos. Populært sagt kan man sige, at der mangler en kaptajn eller en koordinator. Vi kan være kloge, kærlige og vitale, men hvis vi ikke kan lade energierne trække i samme retning, går det galt. På den måde agerer vi som vinden blæser. Nogle gange kan vi være stærke på nogle områder men ikke på andre, og det samlede resultat i for eksempel en beslutning bliver ikke tilfredsstillende.

I en tabel fra Robert Peng 2016 opstilles positive- og negative egenskaber, når centeret er henholdsvis stærkt eller svagt.

Hovedcenteret

  • Egenskab når centeret er stærkt: Vis, intuitiv, visionær, indsigtsfuld, velovervejet, god rådgiver, kraften til at guide.
  • Egenskab når centeret er svagt: Forvirret, desorienteret, rastløs, urealistisk, godtroende, fjollet, hjernesvag, ringe til at guide.

Hjertecenteret

  • Egenskab når centeret er stærkt: Kærlig, omsorgsfuld, generøs, fair, venlig, tålmodig, evnen til at elske og blive elsket.
  • Egenskab når centeret er svagt: Uopfyldt, afvist, overfølsom, genert, forstyrret, ensom, forfærdelig til mode, misforstået.

Mavecenteret

  • Egenskab når centeret er stærkt: Vital, modig, dynamisk, karismatisk, selvtillid, sund, kraft til at manifestere.
  • Egenskab når centeret er svagt: Udmattet, mangler mod, impotent, hjælpeløs svag, sygelig, tvivler på sig selv, offeragtig, kraftløs.

Det er spændende at se, om man kan se ens egen ”center” struktur, så man kan tage fat på at korrigere strukturen mod en mere ligelig og dermed mere kraftfuld struktur. Der er opstillet en række tænkte eksempler på ulige vægt mellem centrene i nogle tekster.

Der er endvidere et spørgeskema til rådighed til kortlægning af dine tre centres indbyrdes styrke.

top